Bir dil seçin: PROJECT : GELENEKLER ILE BIR GELECEK.TRADITIONS WITH A FUTURE
Arama
.

Често задавани въпроси и отговори

Уважаеми потребители и посетители на Дюкянъ, ние ценим вашето време. За тази цел създадохме система "въпроси и отговори", чрез която се надяваме бързо и лесно да спомогнем за решаване на възникнал проблем с ползването на предлаганите от нас услуги. Преди да се свържете с нас с конкретно запитване, моля потърсете в тази секция дали вече няма отговор на въпроса, който ви вълнува.

Как да вляза в системата на каталога?

Отговор: Вход (login) в системата на Дюкянъ е необходим само за създаване или редакция на потрeбителски профил и данните в него, а именно:

 • биографична и професионална информация;
 • контактна информация;
 • лична фото галерия и снимка на профила ;
 • смяна на парола.

Всички останали услуги са със свободен достъп, т.е. не е необходимо да сте влезли в потребителската система на Дюкянъ за да ги ползвате. Бутона за „ВХОД“ се намира в най-дясната част на главното меню. Ако сте влезли в потребителската система на негово място се появява бутон „ИЗХОД“.

Забравена парола?

Отговор: Можете да възстановите забравената си парола, след като посочите Email с който сте регистриран в потребителската система на каталога. До няколко минути след заявката ще получите имейл с вашата парола за вход в Дюкянъ.

Защо трябва да се регистрирам?

Отговор: За да ползвате по-голяма част от услугите на Дюкянъ не необходимо да се регистрирате като потребител в системата на каталога. Регистрацията е задължителна ако желаете да създадете собствен профил, в който да имате пълен контрол върху публикуваната от вас информация, както и нейното редактиране по всяко време. Процеса на регистрация отнема много кратко време и е еднократен процес. При успешна регистрация ще получите електронно съобщение на указания от Вас имейл адрес с необходимите данни за вход в Дюкянъ. Бутона „РЕГИСТРАЦИЯ“ е разположен в главната навигация.

Как да създам и редактирам своя профил?

Отговор: За включване в каталога освен потребителска регистрация е необходимо да оформите и своя профил. В момента той е еднакъв за физическите и юридическите лица. Достъпа до потребителския профил се осъществява от главното меню. След вход (login) в системата на каталога на мястото на бутон „РЕГИСТРАЦИЯ“ ще се появи бутон „ПРОФИЛ“. Важно е да знаете, че колкото по-пълна и изчерпателна е информацията, която предоставяте за себе си, толкова по-лесно вашия профил ще бъде намиран при извършване на търсене в каталога. Данните, които трябва да предоставите за себе си в потребителския профил са следните:

 • Вид занаят - задължително;
 • Име и фамилия - задължително;
 • Град - задължително;
 • Пощенски код - задължително;
 • Област - задължително;
 • Адрес - препоръчително;
 • Телефон - препоръчително;
 • E-mail - задължително;
 • Website – препоръчително;
 • Професионална и/или биографична информация – задължително.

Ако вече сте създали собствен профил и желаете да редактирате информацията в него е необходимо да влезете в системата на Дюкянъ с вашето потребителско име и парола, а след това от главната навигация да изберете бутон „ПРОФИЛ“. След зареждане на страницата под вашето име ще откриете бутон „РЕДАКТИРАЙ“, чрез който отново може да извикате формуляра за редакция на личните данни.

Важно: Всички непълни профили от 1-ви Март 2014 година ще бъдат премахнати. По-горе изброените лични данни трябва да бъдат попълнени на български език. Системата за търсене в каталога не толерира информация изписана на латиница и я пропуска в резултатите от търсенето.

Как да създам и редактирам моята галерия?

Отговор: Личната фото галерия се създава по лесен и интуитивен начин, директно във вашия потребителски профил. Първоначално в дясната част на екрана има 10 празни правоъгълника, а под тях 2 бутона за обслужване на галерията – „НОВА СНИМКА“ и „РЕДАКЦИЯ“. По всяко време може да редактирате вашата галерия, като добавяте снимки; изтривате снимки или указвате коя снимка да бъде водеща за вашата галерия. Препоръчителните размери на снимките са указани в прозореца за добавяне на нова снимка.

Безплатни обяви?

Отговор: Всеки посетител на каталога има възможност да публикува безплатно обяви в обособената за целта секция. Няма ограничения за броя публикувани обяви, но въпреки това ви молим да не злоупотребявате с тази услуга. Важно условие за одобряване на на вашата обява от администраторите на Дюкяна е нейното съдържание да кореспондира с тематиката на каталога, а именно български занаяти. Ето и условията за публикуване на безплатни обяви:

 • Екипът на Дюкянъ не носи отговорност за достоверността на обявите публикувани в сайта;
 • Съдържанието на обявата (контактна информация и текста на обявата) задължително се въвежда на кирилица. Обяви, написани на псевдо кирилица или друг език няма да бъдат одобрявани;
 • Всяка публикувана обява се пази според срока и на продължителност, указан в съответното поле. След изтичане на този срок обявата се изтрива автоматично от системата и не може да бъде възстановена;
 • Забранено е публикуването на обяви с нецензурно и обидно съдържание. Такива обяви ще бъдат изтривани;
 • Преди да публикувате обявата проверете съдържанието за синтактични грешки, а така също и коректността на вашата контактна информация;
 • Не въвеждайте HTML тагове, същите се премахват автоматично при публикуването на обявата.

Как да добавя събитие в календара?

Отговор: Всеки посетител на Дюкяна има възможност да предложи събитие, което да бъде публикувано в Календара. Препоръчително е информацията да кореспондира с българските художествени занаяти. Добър пример за събитие е информация за провеждането на панаири, базари, изложби, фестивали и други подобни. Няма конкретна форма как да представите събитието, но въпреки това то трябва да включва: начална дата; заглавие; кратък анонс и по възможност контактна информация на организаторите.

Важно: Дюкянъ не носи отговорност за верността на данните, предоставени от посетителите за публикуване, както и за евентуални претенции за авторски права върху публикуваните в Календара материали.

Как да добавя видео клип?

Отговор: Всеки посетител на Дюкяна има възможност да предложи видео клип от Yoytube.com, което да бъде публикуван в модул „Видео клипове“. Препоръчително е неговото съдържание да кореспондира с българските художествени занаяти. Добър пример за подходящ видео материл са така наречените видео визитки на майстори; рекламни клипове на фирми; анонси за предстоящи събития и други подобни. За да предложите видео клип трябва да окажете следната информация:

 • адрес на клипа от Youtube.com;
 • заглавие на клипа;
 • кратко описание на съдържанието и по възможност информация за автор или източник.

Важно: Дюкянъ не носи отговорност за верността на данните, предоставени от посетителите за публикуване, както и за евентуални претенции за авторски права върху публикуваните в модул Видео клипове материали.

Как да добавя уеб сайт?

Отговор: Всеки посетител на Дюкяна има възможност да предложи уеб сайт, което да бъде публикуван в модул „Страници“. Препоръчително е неговото съдържание да кореспондира с българските художествени занаяти и да бъде правилно класифициран в съответната категория. За да предложите уеб сайт трябва да окажете следната информация:

 • адрес на сайта;
 • категория;
 • заглавие/име на сайта;
 • кратко описание на съдържанието

Важно: Дюкянъ не носи отговорност за верността на данните, предоставени от посетителите за публикуване, както и за евентуални претенции за авторски права върху публикуваните в модул „Страници“

This publication has been produced with the assistance of the European Union through the Bulgaria – Turkey IPA Cross-Border Programme. The contents of this publication are the sole responsibility of Association “Business Information Center” - Straldzha and can in no way be taken to reflect the views of the European Union or the Managing Authority of the Programme